Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" сгъна с 2:0 "Септември" с голове красавци на Ивайло Захариев-Пиф

“Рилски спортист” сгъна с 2:0 “Септември” с голове красавци на Ивайло Захариев-Пиф

Тимът от Самоков даде надежди на феновете си за по-добро представяне през новия сезон

Втори успех в предсезонната си подготовка записа “Рилски спортист”. Тимът от Самоков надигра с 2:0 “Септември” (Симитли) в контрола на ст. “Искър” и даде надежди на феновете си за по-светло бъдеще през новия сезон на Югозападната трета лига.

И двата гола в срещата бяха дело на халфа Ивайло Захариев-Пиф в 75-ата и 83-ата мин. Попаденията се превърнаха в истински шедьоври, тъй като първият гол падна след невероятна парабола на топката, а вторият – след мълниеносна контраатака и ювелирно изпълнение на полузащитника тип “капещ лист” от 25 метра.

Гостите има за какво да съжаляват, тъй като изтърваха три отлични ситуации при 0:0. Неточни удари на нападателите им и добри намеси на вратарите на “Рилецо” Стилиян Бонев и Слави Матин запазиха мрежата на домакините суха.

Новите момчета в редиците на “скиорите” този път се понравиха с изявите си на терена. Бранителят Петър Рогозански оформи стабилна двойка в центъра на защитата с опитния Иван Иванов-Матераци, а желание за игра и отлична техника показа преминалият през “Академик” (Сф) и “Струмска слава” ляв бек Идрис Ба. Французинът би бил идеална възможност за треньорския щаб с оглед двата мача наказание, които трябва да изтърпи титулярят на тази позиция Тихомир Крумов.

Иначе старшията на “оранжевите” Петър Аджов използва капитана Виктор Колев в средата на терена, където му партнираше синът на Георги Иванов-Гонзо – Александър. По крилата зад нападателя Кольо Чахов действаха Доменик Аврамов и Божидар Йорданов, които пък бяха захранвани с подавания от героя в този двубой Ивайло Захариев.

След почивката в игра за победителите влязоха и юношите Атанас Белемезов, Георги Даганов и Христо Виденов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular