Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникРокада: Владимир Русев става зам.-областен управител на Перник

Рокада: Владимир Русев става зам.-областен управител на Перник

Рокада в областната управа на Перник. Заместник-губернаторът Илинка Никифорова сдава поста след близо година управление. Тя бе назначена при управлението на служебния министър-председател Гълъб Донев.

Никифорова е с дългогодишен управленски опит. Ръководила е дирекция “Образование и култура” в община Перник, била е зам.-кмет по времето на покойната Росица Янакиева, както и зам.-областен управител от квотата на АБВ при второто правителство на Бойко Борисов.

На нейно място сяда читалищният деец Владимир Русев.

Той е сред най-активните представители на Демократична България, кандидатирал се е за народен представител от коалицията.

Учредител  на ПП Движение “Да, България!“. Член съм на Изпълнителния съвет на Местната организация на „Да, България“ в Перник.

Член  на управителния съвет на СНЦ „Локално наследство“, което активно работи за опазване и популяризиране на традиционната култура в пернишко. Сдружението полага грижи за елемента „Народният празник Сурова в Пернишко“, вписан в Световната листа на нематериалното културно наследство на човечеството под егидата на ЮНЕСКО. „Локално наследство“ внесе и защити елемента „Селското хоро в Пернишко“, който през 2021 година беше вписан в Националната представителна листа.

Към този момент Областен управител на Перник е Людмил Веселинов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular