Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковРотари клуб-Самоков отпразнува 20 години с благотворителен бал

Ротари клуб-Самоков отпразнува 20 години с благотворителен бал

С благотворителен бал Ротари клуб – Самоков отбеляза 20-ата си годишнина. Събитието се състоя в хотел „Рила“ в курортен комплекс „Боровец“. Събраните средства от вечерта ще отидат за проекта на клуба „Да подадем ръка за нов живот“ – необходима апаратура за раждане с цезарово лечение за родилното отделение на Многопрофилна болница за активно лечение – Самоков.

„Вече двадесет години Ротари клуб – Самоков служи на обществото с широко отворено сърце, доброволчески труд и ротарианска душа за всички вас и благодарение на вас“, каза по време на официалното откриване президентът на клуба Христина Бърдарска.

По повод годишнината е написана и книга. Тя съчетава в себе си историята на Ротари клуб – Самоков, тази на града, както и историята на Ротари интернешънъл и Ротари България.

Паст дистрикт гуверньорът Виолина Костова, която получи първата книга, коментира, че няма нищо по-хубаво от това да помагаш и пожела още повече успехи на местния клуб.

„Това е клуб, който през всичките тези години, които са и много, и малко, е преминал през какво ли не, като започнем през първоначалния ентусиазъм на учредителите, минем през съществувалите вътрешни противоборства, единства, много възходи в развитието на клуба, спадове, но винаги с една-единствена идея – да служим на общността“, каза в приветственото си слово Екатерина Вададжийска, която също е част от Ротари общността. Тя посочи, че в момента клубът съчетава мъдростта, разума, ума и опита на доайените, които са в клуба.

Празничната програма бе съпроводена с участието на ансамбъл „Българе“ и с музикални поздрави от Васил Петров.

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов посочи, че е привилегия да се работи с такива организации. „В мое лице и лицето на общината тези организации ще намерят пълна подкрепа, особено когато става дума за благотворителна кауза“, посочи кметът. Той пожела на ротарианци да празнуват още много години рождени дни. Джоргов връчи на доброволците към самоковския клуб значки.

По време на събитието се състоя и благотворителен търг.

Официални гости бяха паст дистрикт гуверньорът Виолина Костова, кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, заместник-кметът на общината Люба Кленова, заместник-кметът на община Костенец Маргарита Минчева, ротарианци от страната.

RELATED ARTICLES

Most Popular