Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградРумен Пеовски от село Покровник e новият тото милионер в Благоевград

Румен Пеовски от село Покровник e новият тото милионер в Благоевград

Новият тото милионер в Благоевград е 56-годишният Румен Пеовски от село Покровник. Късметлията е пуснал фиш на стойност 1,20 лева в тотопункта в благоевградския квартал „Струмско“ срещу хранителен магазини от веригата „Стоми“. Джакпотът в играта 6 от 42 на Тото 2 в размер на 1 663 872.70 се падна на „Пео“, който познават благоевградчани с щастливите числа 5, 12, 16, 24, 32, 42 .

Той все още не е потърсил печалбата си, съобщиха от Спортния тотализатор, но не пропусна да се похвали пред роднините и приятели.

„В сряда пуснах еврофутбол след това и фиш в тото пункта в Струмско, като няма да забравя думите на служителката, която ми каза дано да спечелиш. С тези числа съм удрял и петица, с тех играя близо тридесет години, като няколко пъти съм сменявал последната цифра“, сподели Румен Пеовски

По думите му през живота си от тотото е печелил две петици и една шестица.

Румен Пеовски е женен с две деца, които и тримата работят в Англия.

„Първото нещо, което ще направя с парите, когато взема е да купя апартаменти на децата. Големият син иска жилище и ателие в София, а другия иска да си купи жилище в Испания, където е приятелката му. Съпругата ми работи в Англия, като детегледачка, в момента си търси сменник и щом се освободи и се прибере, ще започнем ремонт на къщата. По заръка на майка ми ще помогна на черквата в село Покровник и на едно болно дете от селото с което сме роднини, допълни Пеовски.

Това е поредния тото милионер от Югозапада в последните години.

През март 2012 година фиш, пуснат в Разлог, спечели 1,6 млн. лева.

През януари 2013 година 83-годишен дядо от Бобошево спечели близо 4,7 млн. лв.

През юли 2015 година Полина и Николай Динкови от Благоевград спечелиха рекордните за тогава близо 7,1 млн. лева от 6/49.

Три месеца по-късно пастирът Здравко Траянов от петричкото село Първомай спечели 1,65 млн. лева от 6/49.

През март 2016 година пък фиш, пуснат в Банско, спечели близо 6 млн. лева.

Подробности в печатното издание.

RELATED ARTICLES

Most Popular