Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятРусия предупреди да не се използват нейни замразени активи за финансиране на...

Русия предупреди да не се използват нейни замразени активи за финансиране на Украйна

Русия предупреди Запада, че всеки опит да се използват замразени руски активи като обезпечение за финансиране на Украйна, ще бъде незаконен и ще подкопае цялата световна икономическа система.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира информацията на Блумбърг, че страните от Г-7 обмислят използването на замразени руски активи като обезпечение за набиране на средства за Украйна.

Ако бъдат взети, такива решения ще бъдат напълно незаконни. Ще има дълги съдебни перспективи – за много десетилетия и за онези, които ги вземат, и за онези, които ги реализират, предупреди Песков.

“Разбира се, че Руската федерация ще оспорва такива решения. Ние ще защитаваме интересите си. Ще защитаваме активите си, замразени незаконно. Посегателството върху чужда собственост подкопава основите на цялата икономическа система, включително на онези, които ще реализират подобни решения”.

Убедени сме, че и вземащите решения разбират неизбежните последствия. Ще следим много внимателно случващото се, допълни Дмитрий Песков./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular