Monday, May 6, 2024
HomeНовиниСвятРуски политик предупреди за "глобална катастрофа" заради доставките на нови оръжия Украйна

Руски политик предупреди за “глобална катастрофа” заради доставките на нови оръжия Украйна

Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин предупреди за глобална катастрофа заради доставките на нови оръжия за Украйна.

“Ако Вашингтон и страните от НАТО доставят въоръжение, което бъде използвано за нанасяне на удари по мирни градове и опити за завземане на наши територии, (както те заплашват), това ще доведе до ответни мерки с използване на по-мощно оръжие”, написа в канала си в “Телеграм” председателят на руската Държавна дума. Вячеслав Володин обвини Вашингтон и Брюксел, че с решенията си водят света към страшна война.

Крим е украински, подчерта в реч за Деня на единството президентът Володимир Зеленски. За украинците вече всички селища в страната са родни, бойци от Изюм и Купянск се бият за Бахмут и Соледар, отбеляза той:

“Всички заедно защитават Киев и Харков, всички заедно освобождават Херсон. И всички ние, където и да сме родени и израснали, днес казваме: аз защитавам моята Украйна, моя Донбас, и разбира се, моя Крим”.

От Киев информираха, че е получен още един британски хеликоптер Сий Кинг. През ноември Лондон съобщи за изпращането на три такива машини, като едната вече беше в Украйна.

Германският министър на отбраната Борис Писториус подчерта, че по въпроса за танковете за Украйна Берлин води интензивен диалог с международните партньори, най-вече с Вашингтон./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular