Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградРъководна позиция в РУ Благоевград забърка Мирослав Данаилов в контрабандата Паскал

Ръководна позиция в РУ Благоевград забърка Мирослав Данаилов в контрабандата Паскал

Зам.-шефът на СДВР: Познавам Паскал, но не контрабандист, а собственик на фитнеси

 

Паскал, но Дойчев, шефът на фитнесите Pulse, познавам, каза зам.-шефът на СДВР Мирослав Данаилов. Той бе обвинен тази сутрин от бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че е близък с контрабандата Никола Николов, чийто прякор е Паскал. Вероятно Демерджиев е визирал това, че Данаилов е бил зам.-шеф на полицията в Благоевград, пограничен район.

Паскал е обвинен за контрабанда на цигари през Хасково. Това може би е другата причина за твърдението на Демерджиев – Данаилов е роден там. Това е второ обвинение на Демерджиев към хора на високи постове в МВР за връзки с подземния свят. Преди месеци той каза, че зам.-главният секретар на ведомството Димитър Кангалджиев е покровителствал канал за мигранти. Кангалджиев е проверяван за това. Проверката е показала, че той се е срещал с каналджия, но документирано с протоколи и с цел придобиване на оперативна информация.

Интересното е, че самият Демерджиев назначи Кангалджиев за титулярен зам.-шеф на ГДБОП, докато бе министър. При това след като бе питан във вътрешната комисия в парламента дали е наясно, че зам.-директор на главна дирекция в проверяван за връзки с каналджии.

RELATED ARTICLES

Most Popular