Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница"Сакраменто" и Везенков се справиха и с "Далас"

“Сакраменто” и Везенков се справиха и с “Далас”

Александър Везенков и тимът му “Сакраменто” взеха шеста поредна победа в НБА. “Кралете” спечелиха със 129:113 гостуването на “Далас”. Това е трети пореден успех като гост, както и четвърти пореден мач, в който тимът вкарва повече от 125 точки.

Везенков игра 13 минути, в които вкара 7 точки и добави 1 борба, 1 асистенция и 1 чадър. Той беше с успеваемост 3/5 в стрелбата.

Българинът с корени от гр.Бобошево игра само 4 минути през първото полувреме, в които направи един чадър, но и допусна грешки. След това Везенков влезе в игра в третата част при резултат 88:86, като помогна на тима си да увеличи аванса. В последните минути на мача българинът реализира и седемте си точки.

Домантас Сабонис беше най-полезен за “Сакраменто” с 32 точки, 13 борби и 6 асистенции. Ди’Арън Фокс добави 30 точки и 7 асистенции. За “Далас” Лука Дончич вкара 25.

“Сакраменто” вече е с актив от 8 победи и 4 загуби и е на четвърто място в Западната конференция на НБА. Следващият мач на тима е във вторник от 3.00 ч. срещу “Ню Орлиънс”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular