Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградХалф на Пирин разкри какво не му е достигнало, за да играе...

Халф на Пирин разкри какво не му е достигнало, за да играе в Реал (Мадрид)

Халфът на Пирин – Аюб Абу – е сред най-добре представящите се играчи на “орлетата” от началото на сезона. Любопитно е, че той е един от футболистите в Първа лига, които имат най-сериозна визитка, преди да дойдат в България. 25-годишният мароканец е бил в школите на Барселона и Порто, а като професионалист е бил в Хетафе, Райо Махадаонда и Реал Мадрид Кастиля. Беше в италианския СПАЛ, а преди да подпише с Пирин, направи впечатление в тима на Царско село. Аюб Абу даде интервю за “Мач Телеграф”.

 Напоследък Пирин подобри значително своите резултати. Ще успеете ли да се спасите?

– Да, ние сме в зоната на изпадащите, но това не означава нищо, има още много мачове да играем и гледаме да вървим мач за мач.

Като цяло как е състоянието на твоя отбор, говоря от финансова страна?

– Състоянието на отбора става все по-добро и този състав ще даде много битка във втората фаза на първенството. Не мога да кажа за финансовото състояние, не е моя работа, а тренировъчният процес е много добър.

Разбираш ли се със съотборниците си, какво е мнението ви за тях?

– Разбирам се много добре с всичките си съотборници, ние сме голямо семейство и винаги се опитваме да си помагаме, а това е много важно в един отбор, както и в съблекалнята.

Какви са впечатленията ти от Благоевград, бихте ли останали да живеете тук?

– Впечатленията са много добри. Благоевград е много красив и приветлив град. Дали бих живял за постоянно тук? Не знам все още в интерес на истината, знаете какво е във футбола, един ден си тук, а другия си другаде.

 Харесва ли ти България?

– Да, определено харесвам България. За втори път играя във вашата страна.

А сега да поговорим за кариерата ти… Ти си бивш играч на Реал Мадрид с много мачове за “Б” отбора. Защо не можахте да се установите?

– Да, играх в няколко отбора, освен Реал Мадрид, не успях да се наложа, защото не вземах добри решения, а в света на футбола е много важно да вземаш добри решения и да си заобиколен от хора, които могат да помогнат.

Все пак имаш името на Реал Мадрид на визитката си, а освен това си и юноша на Барселона. Къде мислите, че се чувствате добре?

– Чувствах се добре навсякъде, където играех, но всичко това е в миналото, не живея с мисълта за миналото, живея в настоящето и бъдещето и сега просто гледам къде съм.

Сега на въпроса, който няма как да не ти зададем: Реал или Барса?

– (Смее се) Винаги Реал Мадрид!

Преди Пирин си играл и в Царско село. Сякаш там впечатли с представянето си?

– Да, бях под наем 5 месеца в Царско село, чувствах се много добре, благодарение на това време в Царско село познавам много добре българското първенство и това ми помогна да се адаптирам бързо.

След Реал Мадрид кариерата ти тръгна надолу… СПАЛ, Райо Махадаонда. Съжаляваш ли, че не игра отново за първия отбор на “кралския” клуб?

– Не съжалявам за нищо. Всичко, което се случва в живота, е с причина. Важното е, че продължавам да се боря всеки ден, за да постигна целите си.

След Пирин накъде може да тръгне кариерата ти?

– Сега не мисля за това, концентрирал съм се само върху Пирин и да мога да дам най-доброто от себе си във всеки мач.

Какво е твоето хоби?

– Обичам да ходя сред природата и да съм спокоен, време за почивка.

Какво правиш в свободното време?

– В свободното си време през седмицата обичам да ходя на фитнес, за да тренирам малко повече.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular