Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградСветкавица и Рилци си размениха по два гола в Митиново

Светкавица и Рилци си размениха по два гола в Митиново

 

Наставник хвали главния съдия Боби Димитров

Ташко СУЛЬОТОВ

На добре подготвения терен в село Митиново и при отлична организация от страна на ръководството на домакините се игра мачът от 7 кръг за първенството на А областна група Струма между отборите на местния Светкавица и Рилци 2006.
Срещата беше много коректна и бе ръководена отлично от съдийска бригада начело с Боби Димитров от СК Петрич.

Два бързи гола отбеляза екс младежкия национал Владимир Кабранов от домакините. В 40-та минута Десислав Трайков центрира отлично в наказателното поле на гостите отляво, Владимир Кабранов овладя кълбото, излъга пазача си и мигновено го насочи в далечния ъгъл, отбелязвайки красиво попадение за 1:0. В самия край на полувремето след изпълнение на тъч топката попадна у Трайчо Тасков, който беше с много добри прояви в срещата, той овладя кълбото майсторски, насочи го към Антон Алексов, последва високо центриране в наказателното поле на Рилци и там Владимир Кабранов в стил Роналдо направи безпомощен вратаря на Рилци за 2:0.
През второто полувреме на двубоя настъпи отпускане в редиците на домакините и това се отрази зле на крайния резултат. В 64-та минута след бърза контраатака на гостите последва центриране и Борислав Бачев от воле изпрати топката неспасяемо в мрежата на Кирил Джигурски за 2:1. В последните секунди на мача Благой Цветков стреля фронтално във вратата на домакините, топката се отклони от техен защитник и спря в мрежата за 2:2.

Направи впечатление, че в този мач за отбора на Рилци се появи през втората част на срещата известния голаджия в Югозападна България Атанас Топалов – играл в различни отбори и групи. За 10-тина минути се появи на терена и още един известен футболист в отбора на гостите – Емил Равначки.

След мача капитанът на Светкавица (Митиново) Десислав Трайков сподели следното: „Голямо бъдеще има главният съдия на срещата Боби Димитров – бивш футболист на старша възраст на Беласица. Това момче свиреше на терена без да го интересува кой е гост или домакин, независимо че е играл с някои от футболистите от нашия отбор. Ето това липсва на българското съдийство в момента. Мачът бе на ниво В група, без грубости от двете страни. Като цяло стояхме по-добре на терена, но направихме непростими пропуски – става дума за Владимир Кабранов, Трайчо Тасков и моя милост. Тасков играе много добър и съвременен футбол, раздава се на терена и затова стана бързо любимец на публиката. Загубихме мача заради наши грешки през втората част на срещата. Ако бяхме реализирали положенията си през първото полувреме, крайният резултат можеше да бъде друг”.

RELATED ARTICLES

Most Popular