Saturday, May 11, 2024
HomeСпорт„Светкавица” победи „Струма” с 1:0 и оглави класирането

„Светкавица” победи „Струма” с 1:0 и оглави класирането

В мач от 6-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” на стадиона в село Митиново се срещнаха местният „Светкавица” и „Струма” (Марикостиново). Само при победа за домакините можеше да се стигне до смяна на върха на таблицата. Това се случи с гол в последните секунди на срещата, отбелязан от Марио Тупаров при меле в наказателното поле на гостите. Герой в този мач бе вратарят на „Светкавица” Атанас Ковачев, който показа завидни качества за годините си. Той отчая напълно футболистите на гостите от Марикостиново, които на няколко пъти изскочиха очи в очи срещу него, но не успяха да го преодолеят.
Две различни мнения се чуха за развоя на този мач.
От отбора на домакините споделиха, че като цяло мачът е бил равностоен, но победата е прилягала повече на техния тим, защото са играли по-съобразително и с по-опасни контраатаки.
Наставникът на гостите Атанас Терзиев беше силно разярен и сподели: „Не заслужавахме да загубим, след като ни бе отбелязан гол в самия край на срещата от явна засада. До 15-ата минута Георги Младенов и Карамфил Божиков изскочиха очи в очи срещу вратаря на домакините Атанас Ковачев, но не успяха да го излъжат. Играхме на една врата през първото полувреме и беше редно да си оплетем кошницата за победата твърде рано. Явно това не се хареса на главния арбитър, който през второто полувреме пое нещата в свои ръце и подпираше очевадно отбора на „Светкавица”. В началото на второто полувреме Методи Киричков бе повален вътре в наказателното поле на домакините, но главният арбитър сякаш бе глътнал свирката. Вратарят на „Светкавица”, който беше невероятен в този двубой, изби топката, напускайки полето си, от краката на Карамфил Божиков с ръце и главният съдия и този път не реагира. Или вместо да победим със 7-8:0, ние загубихме с гол от засада благодарение на чернодрешкото. В този мач не играха Венцислав Митрев, Марин Георгиев-Мерата и Веселин Найденов заради контузии, Мартин Бояджиев и Ивайло Хаджигаев-Куман – по лични причини. Едвам събрах 11 души, като Георги Младенов игра с неизлекувана травма. Нищо не е приключило, продължаваме битката за първото място в първенството.

RELATED ARTICLES

Most Popular