„Вихрен” писа петица на „Надежда” в Доброславци

Радой Божилов от гостите изпусна дузпа

 

Футболистите на „Вихрен” (Сандански) изиграха най-силния си мач от началото на първенството като гости срещу добре играещия в първия дял на първенството отбор на „Надежда” (Доброславци). Срещата започна с домакински натиск от страна на футболистите от „Надежда”, но на три пъти вратарят на гостите Ферди Мюмюнов показа класа и не допусна попадение във вратата си. Първият гол бе отбелязан в 25-ата минута. Тогава след поредна атака на домакините Радой Божилов изскочи сам срещу вратаря Мюмюнов, който отклони кълбото с крак, то попадна у Даниел Златков и при бърза контраатака на гостите Атанас Чепилов откри резултата за 0:1. Две минути по-късно Атанас Чепилов от „Вихрен” бе спънат вътре в наказателното поле на домакините и Методи Костов бе точен от бялата точка за 0:2. До края на първата част на срещата гостите бяха пълни господари на терена и от 4 голови положения само едно отбеляза Милен Златков за 0:3.
След почивката футболистите на „Надежда” отново се спуснаха да превземат вратата на гостите, но отново срещнаха невероятния вратар Ферди Мюмюнов. В 51-вата минута капитанът на „Вихрен” Вальо Георгиев от фаул от 22-23 метра отбеляза красиво попадение, насочвайки кълбото в лявата странична греда отвътре и кълбото се оплете в мрежата за 0:4.
В 61-вата минута Радой Божилов не успя да простреля от дузпа вратаря на гостите Ферди Мюмюнов. Влезлият в игра Божидар Янков от гостите в 70-ата минута се възползва от рикоширала топка и от воле я изпрати отдясно на стража на домакините за 0:5. Присъстващите на стадиона се изправиха на крака, споменавайки името на Меси за това изключително попадение. Почетното попадение за домакините бе в 79-ата минута от Стефан Христов.
„Каква да бъде оценката за нашите момчета след тази разгромна победа като гости? Тръгнахме с настройка за трите точки и ги спечелихме с много разумна игра и настроение. Вече мислим за отложения мач срещу „Балкан” (Ботевград) в сряда на градския стадион в Сандански”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на „Вихрен”.
Президентът на „Надежда” (Доброславци) Светослав Цончев сподели, че късметът в този мач е обърнал гръб на неговия тим. „Радой Божилов изпусна дузпа и на два пъти изпрати топката в гредата зад стража на гостите. Най-важното беше, че зрителите видяха футбол на много добро равнище и без излишно напрежение”, допълни Цончев.