Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаСигнал до „Вяра”: Настаняват болни при пациенти със съмнение за Ковид-19 в...

Сигнал до „Вяра”: Настаняват болни при пациенти със съмнение за Ковид-19 в Дупница

  • От болницата отказват коментар

„В Ковид-отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница капацитетът от болнични легла вече е запълнен. По тази причина хора със съмнения за Ковид-19 и такива с положителни проби се лекуват на едно и също място. Това става в бившето Инфекциозно отделение, което сега се използва за хоспитализиране на хора, за които има само съмнения, че са носители на вируса. Там обаче се настаняват и такива с доказана инфекция. Освен това в Първо вътрешно отделение са обособени две стаи за прием на пациенти със съмнения за коронавирус”. Това гласи част от сигнала, подаден до редакцията на вестник „Вяра” от граждани, пожелали да запазят своята анонимност.
„Нощем в отделението няма дежурен лекар и санитарки, остава само една медицинска сестра. Какво би се случило, ако състоянието на някой от болните се влоши?”, се казва още в сигнала.
Вярна ли е информацията? Редно ли е заразени и хора, за които само има съмнения, че са носители на Ковид-19, да се настаняват в общи помещения? Вярно ли е, че във Вътрешно отделение лежат хора със съмнения за коронавируса? С тези въпроси се обърнахме към прокуриста на лечебното заведение Мария Жайгарова. Ето и нейния отговор: „Абсолютно няма да коментирам. Само ще кажа, че болницата работи в съответствие с правилата на Министерството на здравеопазването”.

RELATED ARTICLES

Most Popular