Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградСилен вятър и снеговалеж не попречиха на отбори да бият в Югозапада

Силен вятър и снеговалеж не попречиха на отбори да бият в Югозапада

Ташко СУЛЬОТОВ

Продължават контролните срещи на отбори от Югозападна България.

В Склаве в контролен мач се срещнаха отборите на Вихрен (Сандански) и Банско Тийм от едноименния град. През първата част на мача отборът на Вихрен игра по-добре и на два пъти отбеляза ефектни голове. В 20-та минута след центриране на Антон Карачанаков Методи Костов-Джек засече кълбото за 1:0. В 42-ра минута Томи Костадинов след самостоятелен рейд изпрати топката неспасяемо в мрежата на противниковия страж Атанас Тъпигьозов за 2:0. Още в първата минута от втората част на срещата след центриране от корнер Методи Костов-Джек, този път с глава, направи резултата класически – 3:0. В 56-та минута Теодор Чолев от отбора на гостите от 30-тина метра изненада вратаря Костадин Котев за 3:1. За отбелязване е, че в мача бе показан само един жълт картон – на Томи Костадинов за реплика към главния съдия. Срещата бе ръководена  на ниво от съдийска тройка начело с Благовест Танев, асистиран от Любо Танев и Аспарух Сяров.

След мача старши треньорът на Вихрен Наджи Шенсой сподели следното: „Напълно заслужена победа за нашия отбор. Доволен съм от играта на момчетата, на които гласувах доверие в този двубой. Радвам се, че нигериецът Даниел Киокво, Раиф Мурадов и Вергил Янев, играха много стабилно в защитния вал. На 70% сме добре подготвени физически. Има време за 100% до старта на пролетния дял от първенството. Има какво още да се желае. Селекцията все още е отворен процес. Продължаваме да търсим млади и конкурентни футболисти. Доволен съм от вратаря Боби Смилянски-набор 2006 година, юноша на Пирин (Благоевград). Ето такива момчета продължаваме да търсим – млади, качествени, конкурентни. Пуснах в почивка футболистите до понеделник след обяд. В сряда на стадиона в Склаве ще премерим сили с втородивизионния Струмска слава (Радомир).

На терена с изкуствено покритие на 57-мо СОУ в столицата в контролен мач се срещнаха отборите на Септември ІІ (София) и третия отбор на ЦСКА 1948. Единственият гол в срещата бе отбелязан в 91-ва минута след изпълнен корнер от Андрей Тодоров – Крум Стойчев с глава направи резултата 0:1. Старши треньорът на Септември ІІ Андрей Андреев сподели, че мачът е бил равностоен. Според него най-чистото голово положение е било на Георги Тафраджиев, който  в 56-та минута не е успял да преодолее стража на домакините.

Отборът на Костинброд победи като гост на стадион „Локомотив“ U-19 на железничарите с голове на Георги Илиев и Калоян Бонев.

Миньор (Перник) записа трета поредна победа в контролите, след като победи с 2:0 втородивизионния Спортист (Своге).
Двубоят трябваше да се играе на стадиона в Годеч, но заради падналия през нощта сняг, бе преместен в столичния квартал Требич.
Двата отбора бяха затруднени от силния вятър. След нулево първо полувреме, преминало предимно пред вратата тима от Своге, Миньор откри резултата в 55-та минута. Божидар Чуканов насочи топката към вратата на Спортист и в желанието си да избие Георги Маджаров я прати в собствената си мрежа. Крайното 2:0 оформи Дейвид Джоров пет минути преди края.
Срещата за Миньор пропуснаха Божидар Васев и Александър Александров, които лекуват леки травми.

На стадиона в село Коларово в контролен мач се срещнаха отборите на Струмска слава (Радомир) и Септември (Симитли). Единственият гол в срещата падна в 45-та минута  от Мартин Стоилов  след двойно подаване в наказателното поле на гостите от Симитли.

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular