Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаМарек с трета победа в контролите

Марек с трета победа в контролите

Дупничани обърнаха дубъла на ЦСКА 1948

 

Отборът на Марек спечели и третата си контролна среща от подготвителния цикъл за пролетния дял на първенството на Втора професионална лига, побеждавайки с 2:1 дублиращия тим на ЦСКА 1948. Срещата се игра на комплекс „Царско село“ в София при студено и ветровито време.

В първите минути отборът на Марек бе по-активният, но резултатът бе открит от домакините. В 21-ата минута след центриране от корнер Мартин Атанасов остана непокрит, който вкара за 1:0. В 28-ата минута дупничани бяха изключително близо до изравняване, но Александър Башлиев не успя да преодолее вратаря, изскочил сам срещу него. Две минути по-късно Димитров от домакините уцели страничната греда с шут с десния крак.

След почивката наставникът на Марек пусна поетапно футболистите от резервната скамейка.

В 58-ата минута след центриране от корнер на Александър Башлиев, Росен Йорданов изравни с глава. В 65-ата минута Николай Ганчев бе изведен от Милен Иванов и нападателят на гостите направи 1:2. Резултатът се задържа такъв до последния съдийски сигнал, а неприятното е, че с контузия напусна вратарят на Марек Пламен Младенов.

След мача мнение даде Танчо Калпаков – старши треньор на ФК Марек:

„Двата отбора изиграха напълно равностойно първо полувреме.   Футболистите на домакините се възползваха от недобре подредена защита след изпълнение от корнер в нашето наказателно поле и с глава Мартин Атанасов откри резултата за 1:0. Преди това при 0:0 Даниел Гогов открадна топката, изведе Александър Башлиев в наказателното поле на домакините, който не се възползва от ситуацията, защото последният стреля в ръцете на вратаря на домакините. До края имаше надмощие и пред двете врати, но до нов гол така и не се стигна. През второто полувреме пуснах в игра Николай Ганчев, Димитър Илиев и Боян Стойнев. Изравнителното попадение стана след като Александър Близнаков центрира от корнер и Росен Йорданов с глава изравни за 1:1. Победното попадение за нашия отбор отбеляза Николай Ганчев, след като Милен Иванов при открадната топка го изведе по невероятен начин и той направи безпомощен стража на домакините за 1:2. Жалко е, че при сблъсък между нападател на домакините и вратаря Пламен Младенов последният получи аркада и отново бе върнат под рамката титулярният страж Константин Костадинов. И в този мач участие не взе нападателя Веселин Любомиров заради контузия. Жалко е, че заедно с него разполагам с 12 полеви играчи. Ще направим всичко възможно да привлечем още двама класни футболисти отвън. За отбелязване е, че двама от школата – Даниел Стоянов като крило и Кристиян Джаджаров като вътрешен халф, намериха място в основния състав. След контролния мач пуснах в почивка наличните футболисти до понеделник след обяд. Следващият контролен мач по програма е срещу Пирин (Благоевград).

Марек: К.Костадинов, Башлиев, Кавдански, Р. Йорданов, Каймакански, Джаджаров, Иванов, Близнаков, Гогов, Божилов, Д.Стоянов (Младенов, Стойнев, Илиев, Ганчев, Рибарски, Наков, Влахов)

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular