Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днесСилен старт на Самоков Трофи

Силен старт на Самоков Трофи

В Самоков започна третият кръг от Националните офроуд шампионати в България. Стартът бе даден от кмета на Община Самоков Владимир Георгиев. В центъра на града на тържествената церемония застанаха 53 автомобила от България, Казахстан, Румъния и Гърция. Организаторите от местния клуб „Мотор Спорт Самоков” са подготвили над 500 състезателни километра за трите дни.

Надпреварата е част от спортния календар на Автомобилната Федерация на България и се реализира с подкрепата на Община Самоков. Нашият представител за Рали Дакар Орлин Алексиев не успя да стартира поради закъснение на доставката на новата му машина и не успя да направи плануваните тестове.

В тежките етапи от първия ден не успяха да финишират 5 екипажа, но след отстраняване на повредите ще застанат на старта за втория ден.

При най-тежките прототипи Даниел Господинов и Иван Пенчев се наложиха над силната конкуренция от Казахстан и Гърция, а при най-бързите младия екипаж от Пловдив Ангел Русев и Алекс Стайков бяха недостижими с перфектната си навигация и висока средна скорост.

При стандартните автомобили без изненада Първан Първанов и Любо Димитров взеха етапа, а при усилените стандартни автомобили Цветан и Калоян Найденови с Jeep Cherokee отново поведоха в класирането.

В днешния ден бяха изминати над 200 километра и ще бъдат решаващи за крайния успех утре при старта на мотополигон Ридо, където ще бъде и официалното награждаване.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев коментира така:

“Поздравявам момчетата от Моторен спортен клуб -Самоков – Александър Трендафилов, Георги Захариев, Димитър Дренски, както и целият им екип, които за поредна година превърнаха Самоков в център на офроуд автомобилния спорт.
Домакинството на кръг от Националния трофи шампионат с международно участие, показва, че те са завоювали доверието да организират първенство от такъв ранг и заслужават адмирации.
На церемонията по представянето на участниците заявих, че ще продължа да подкрепям нашите момчета от офроуда, защото те влагат много ентусиазъм и желание в това, което правят. Радвам се, че са изградили такъв добър екип и имат толкова много съмишленици и всички заедно работят, за да направят едно успешно състезание. .
От друга страна, мероприятия от такъв тип водят много гости в града и носят добавена стойност в местната икономика”.

RELATED ARTICLES

Most Popular