Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградДепутати от ИТН дезертират, Виктория Василева сред спряганите имена (обновена)

Депутати от ИТН дезертират, Виктория Василева сред спряганите имена (обновена)

  • Организационният секретар на ИТН и депутат от област Благоевград отрича да напуска групата

  • Слави Трифонов: Най-вероятно са купени с пари и постове, но по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели

Депутати напускат групата на “Има такъв народ” в парламента, начело с министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев.Твърди се, че в групата нови независими депутати са организационният секретар на ИТН Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. Виктория Василева категорично отрече, че ще напуска групата. “Аз не се отделям никъде”, заяви депутатът от Благоевград, цитирана от OFFNews.
В понеделник лидерът на ИТН Слави Трифонов съобщи, че е получил информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната група и ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев.” Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане”, заяви Слави Трифонов в пост във Фейсбук. Той обаче не посочва нито за колко народни представители става дума, нито кои са те.
“Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях.В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели”, пише още Трифонов.

Досега депутатите от ИТН са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Това се казва в позиция на “Има такъв народ” , изпратена до медиите минути по-рано. Поводът за това са медийни публикации, че народни представители от ИТН ще напуснат групата. От пресцентъра на партията казват, че нямат представа дали информацията е вярна.
“Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на “Има такъв народ”. Всъщност, той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина – с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро”, се посочва още в позицията на партията.
“Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат”, уточняват от ИТН.
По време на пресконференция в Стара Загора народният представител от “Продължаваме Промяната” Атанас Михнев заяви: “Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата народен представител и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа”. Според него оставките на министрите от ИТН, които излизат от правителството, няма да бъдат гласувани в парламента през настоящата седмица.

По време на правителственото заседание миналата сряда присъстващите министри на ИТН напуснаха Министерския съвет. По-късно лидерът на ИТН Слави Трифонов направи видеообръщение, в което обяви, че изтегля министрите си от управлението. “Има такъв народ” оглавяваше четири министерства – на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, на външните работи и на спорта. И четиримата министри вече депозираха оставките си.

RELATED ARTICLES

Most Popular