Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед инкасо обира в Благоевград: Подпален автомобил откриха край с.Мало Бучино

След инкасо обира в Благоевград: Подпален автомобил откриха край с.Мало Бучино

С опасност за живота е 52-годишният охранител

Продължава издирването на трите лица, които извършиха въоръжен грабеж от инкасо в центъра на Благоевград. В неделя сутринта полицията откри изоставен опожарен автомобил край пътя близо до село Мало Бучино, Софийско. Най-вероятно с него са избягали извършителите.

Колата е открита на пътя, който свързва селото със Суходол. Автомобилът е опожарен до неузнаваемост. Дали са оставени доказателства и отпечатъци ще стане ясно след анализ на огледа на криминалистите. В неделния ден в района имаше засилено полицейско присъствие с часове.

Ако се окаже, че това е колата от обира в Благоевград, то това ще означава, че извършителите са се отдалечили на около 90 километра от мястото на грабежа, разказва Нова тв.

Окръжната прокуратура Благоевград съобщи, че в неделя няма да бъде даден брифинг по темата, тъй като все още се работи по случая. Полицията също запази мълчание с обяснения а спецификите на разследването и множеството разпити, които се извършвали.

Грабежът беше извършен в 6.30 ч. сутринта в събота. При него имаше стрелба, при която бе тежко ранен един от двамата охранители на автомобила, недалеч от банка, където има и трезор. По-късно през деня простреляният служител на охранителна фирма бе транспортиран към ВМА в столицата. Първоначално 52-годишният Воин Войнов беше настанен в отделението по хирургия и опериран по спешност в областната болница в Благоевград. Травмата от куршума, заседнал в долната част на коремната кухина, се е оказала по-сериозна и болничното ръководство е взело решение той да бъде преместен във ВМА.

Състоянието му е стабилно, но все още има опасност за живота му, предаде “България он Еър”.

Нападението бе извършено на площад “Македония”. Все още не е ясно каква сума е открадната, като БНТ съобщава за три задигнати чувала, а според НТВ торбата е била една. Според “24 часа” задигнатите пари са над 150 000 лв.

От прокуратурата в Благоевград разпространиха съобщение, че се води разследване за извършено престъпление според Наказателния кодекс- въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери.

RELATED ARTICLES

Most Popular