Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед като превърна площада на Дупница в плацдарм: Дангов оглежда танкове

След като превърна площада на Дупница в плацдарм: Дангов оглежда танкове

След като бе упрекнат, че е превърнал площада „Свобода” в плацдарм, кметът на Дупница Първан Дангов се изтипоса пред танкове на военно формирование.

За часове фотосът обиколи информационните агенции, като мнозина се запитаха какво е накарало градоначалникът и зам.-кметът по строителни и икономически дейности Бойко Христов да позират пред военната техника, в работно време.

Познавайки непредвидимият характер на кмета немалко  дупничани се стреснаха от мисълта, че се готвят  нови порции изненади за жителите и гостите на града. Пред очите на мнозина изскочи гледка със строени танкове пред сградата на кметството.

„Интересно започна тази година… Първо сложиха алена петолъчка на елхата, после наредиха колчета по трасетата из целия град, впоследствие орязаха всички дървета в центъра, явно дошло е време да дойдат и танковете на новия Червен площад. Ще ги строят в редица и ще насочат оръдията срещу „диванните тулупи” и опозицията. Така поне ще си знаем официално, че Дупница е под диктатура ”, шегуваха се дупничани.

Оказа се, че кметът Първан Дангов и неговият заместник Бойко Христов  са гостували на Военно формирование 26 400 – Благоевград, където се проведе Ден на отворените врати.

Всички гости имаха възможността да наблюдават показно на въоръжение, бойна техника, както и демонстрация на способности. Програмата включваше още устройване на временен контролен пост по време на патрул, информираха от Военното формирование.

Събитието се организира и провежда в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия и по повод 20-годишнината от присъединяването на България в НАТО.

RELATED ARTICLES

Most Popular