Thursday, May 9, 2024
HomeСпортСлед много драма и емоции: Вихрен надви Сливнишки герой в Сандански

След много драма и емоции: Вихрен надви Сливнишки герой в Сандански

Защитник на гостите игра 5 минути с червен картон, стигна се до бой и намеса на полицията

 

В мач от 6-ти кръг, фаза 2 за първенството на ЮЗГ-1 на градския стадион в Сандански се срещнаха местният Вихрен и Сливнишки герой (Сливница). Мачът започна равностойно, като футболистите на двата отбора заиграха здраво в средата на терена. Опасности пред вратите липсваха. В 20-та минута Кристиян Христов с топовен изстрел уцели напречната греда зад вратата на Янко Димитров, след което топката се върна в полето, но нямаше кой да го отклони в мрежата. Последваха няколко добри изяви на гостите. В 25-та минута Марио Петков отблизо не успя да огорчи стража на Вихрен Боян Загорски. В 28-ма минута при атака на гостуващия тим бързоногият Йордан Тодоров от 22-23 метра изпрати топката неспасяемо във вратата на Боян Загорски за 0:1. До края на първата част на срещата имаше интересни моменти и пред двете врати, но до промяна на резултата не се стигна.

След почивката домакините натиснаха здраво, но все нещо не достигаше за изравнително попадение. В 76-та минута футболистите на гостите оспорваха бурно гол, отбелязан от Дарик Моктар, като обясняваха, че топката не е преминала голлинията. Реакциите на гостите, според главния съдия Петър Николов, преминаха всякакви граници и той показа червени картони на Асен Георгиев и Божидар Петков. За отбелязване е, че Георгиев продължи да играе още пет минути без да напусне терена. Обърканият от ситуацията главен съдия Петър Николов се осъзна и прати в съблекалнята защитника Асен Георгиев. В 79-та минута при атака на футболистите на Вихрен последва центриране в наказателното поле и Лазар Еринин с глава изпрати топката в мрежата на Янко Димитров за 2:1. Този резултат се запази до края на мача.

След последния съдийски сигнал футболистите на Сливнишки герой влязоха в сблъсък с длъжностни лица от клуба на домакините, което доведе до сбиване и намеса на униформените полицаи.

 

След мача мнения дадоха:

 

Ивайло Василев, старши треньор на Вихрен: „Нагласата за този домакински мач срещу Сливнишки герой бе за победа и да се върнем на победния път, след като претърпяхме поражение като гости в изминалия кръг срещу Марек. Започнахме много добре срещата, като още след първия съдийски сигнал обсадихме вратата на гостите. На два пъти Флавио Карвальо и по веднъж Александър Якимов и Удожи проиграха чисти голови положения. При единствения удар на гостите от далечно разстояние нашият вратар не успя да реагира и топката се озова в мрежата му за 0:1. Второто полувреме започна с тотален натиск на нашия отбор. Нови пропуски направиха Даниел Пехливанов, Удожи и Карвальо. Имаме претенции за две неотсъдени дузпи от страна на главния съдия за игра с ръка на футболист на Героя и за брутално блъскане на Удожи в наказателното им поле. Победния ни гол отбелязахме след центриране на Даниел Пехливанов от корнер и Лазар Еринин с глава донесе радост на колегите си и спечелване на трите точки, които заслужавахме. В този мач футболистите, на които гласувах доверие, играха с дух през второто полувреме показаха характер, атаки на по-високи обороти. Така успяхме да обърнем резултата и да спечелим двубоя. Неприятно впечатление ми направи левият защитник на гостите, който скочи да бие страничния съдия. Резервите на гостуващия тим също скачаха на съдиите по време на мача. След мача е имало пререкания, трошене на врати и само навременната намеса на полицията е помогнала да се стигне до нещо нежелателно. Вече мислим за следващия мач, в който ще гостуваме на отбора на Банско Тийм от едноименния град”.

Румен Стоянов, старши треньор на „Сливнишки герой”: „В Сандански видяхме амбиции в отбора на Вихрен за промоция за влизане във Втора професионална лига. Това, което направиха тримата съдии срещу нашия отбор, е престъпление. Не може един български съдия да държи футболист с показан червен картон пет минути на терена. За какво бяха необходими тези безобразия от страна на съдиите в срещата? Какво беше това представление в мач от трета лига? До кога ще се търпят такива безобразия в българския футбол? Искам да подчертая, че за всичко това не обвинявам нито треньорския щаб, нито футболистите на Вихрен. Толкова години съм във футбола,такова нещо не ми се беше случвало. Час по-скоро трябва да изчезнат тези негативни неща, които грозят българския футбол. Излишни пари за жалби нямаме, защото най-много да се стигне до наказания на съдиите, но резултатите остават непроменени. Ще проведем необходимите разговори с отговорните длъжностни лица от ЗС на БФС София”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular