Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупница„Слънчица” от ДГ „Зора” полазиха дома за възрастни в Кочериново

„Слънчица” от ДГ „Зора” полазиха дома за възрастни в Кочериново

Възпитаници на дупнишката Детска градина „Зора” полазиха Дома за стари хора в Кочериново на Игнажден. Навръх празника, на който източноправославните християни отдават почит на свети Игнатий Богоносец, децата от 4- а група „Слънчице” зарадваха домакините със стихотворения, песнички и танци.

Децата припомниха за поверията, свързани с Игнажден, наричаха за здраве и берекет и раздадоха на бабите и дядовците ръчно изработени коледни картички. Гостите подариха на възрастните хора и питка.

От името на домакините Дядо Коледа раздаде на възпитаниците на учителките Диана Галева, Дафинка Бодурова и Даниела Георгиева пакетчета с лакомства. Малчуганите трогнаха до сълзи обитателите на дома, някои от които пожелаха полазниците да ги посетят и преди Нова година.

В дома в Кочериново живеят 52 души на възраст от 65 до 98 години. Стана ясно, че в навечерието на празниците социалното заведение е получило дарение от чужбина. „Фондация „Ангели за България” от Великобритания дава дарение за коледната вечеря на стойност 500 лева. Осигурено е всичко за празника – от питката до пържола с гъби, шопска салата, за десерт има паста плодове – банан, портокал, мандарина”, каза директорът Елена Игнатова.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular