Sunday, May 12, 2024
HomeРегионИхтиманВ МБАЛ-Ихтиман изграждат отделен асансьор за пациенти с ковид

В МБАЛ-Ихтиман изграждат отделен асансьор за пациенти с ковид

В Многопрофилната болница за активно лечение в град Ихтиман ще бъде монтиран асансьор за обслужване на пациенти с COVID-19. Това става известно от информация в сайта на Агенцията за обществени поръчки, според която болничното заведение възлага извършване на ремонт на помещения, доставка и монтаж на пътнически асансьор и дизел генератор за аварийно захранване.

Въвеждането на асансьора в експлоатация е посочено като втората от общо три обособени позиции на поръчката. Електрическото съоръжение ще бъде монтирано на една от външните стени на болничната сграда, с оглед осигуряване на достъп в сградата чрез изолиран външен асансьор за превозване на пациенти с COVID-19, сочи заданието. Прогнозната стойност за всички строително-ремонтни дейности при монтажа и доставката на асансьорната уредба е 40945 лв. без ДДС.

По повод на вируса е и първата обособена позиция в обществената поръчка. Тя е отредена за ремонт на ковид отделение и помещение за дезинфекция, намиращи са на първия етаж на болницата. „Поради интензитета им на използване, помещенията се нуждаят от цялостен ремонт на стени, тавани, смяна на дограма и оборудване“, пише в документацията. Реновирането им ще струва до 34 330 лв. без ДДС.

Третата обособена позиция предвижда доставка и монтаж на трифазен дизелов генератор за аварийно електрозахранване, електрическо табло за автоматично включване на резервното захранване, както и обучение на двама служители от болничното заведение. За изпълнението на тези дейности болницата предлага 23 392 лв. без ДДС.

В указанията на поръчката е посочено, че едно лице може да участва в нея като подаде оферта за участие по една или повече обособени позиции до 12 януари. Срокът на изпълнението им е до 120 календарни дни.

Средствата за строително-ремонтните дейности са осигурени от Проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020./БТА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular