Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградСменят областните управители в Югозапада

Сменят областните управители в Югозапада

БСП взима Благоевград, ИТН – Кюстендил и ПП – Перник

Нови губернатори ще влязат в областните администрации на Кюстендил, Перник и Благоевград. За Благоевград се спряга името на Валери Сарандев, който е областен лидер на БСП и в момента е зам.-кмет на Гоце Делчев. Негов заместник се очаква да е Анита Коцелова от ИТН от Петрич, която бе за кратко депутат в 45-ото и 46-ото НС. Досега поста заемаше Николай Шушков, който бе назначен от служебното правителство на Стефан Янев. Шушков има дълга кариера в митниците. Той е бил ръководител на Митница Югозападна България; бил е директор на Регионална митническа дирекция – София и началник на Митница Кулата.
Предположенията са, че партията на Слави Трифонов – “Има такъв народ”, ще излъчи новия областен управител на Кюстендил. Все още мястото заема дупничанинът Александър Пандурски. По време на професионалния си път той е работил в сферата на телекомуникационните и информационни технологии. Ръководил е Областна пощенска станция – Кюстендил, част от „Български пощи”.
За Кюстендилско е решено заместниците на губернатора да бъдат редуцирани до един, като решението е обнародвано в „Държавен вестник”.
За област Перник, която досега се ръководеше от д-р Симеон Василев, се очаква ново назначение от партията на премиера Кирил Петков – “Продължаваме промяната”. Досегашният областен управител д-р Василев е бил народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular