Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаСмешен плач! Съветниците от БСП бранят Дангов с декларация, ГЕРБ им били...

Смешен плач! Съветниците от БСП бранят Дангов с декларация, ГЕРБ им били виновни за лошия имидж на кмета

Ден преди приемането на бюджета на Община Дупница, общинските съветници от БСП разпространиха декларация в защита на кмета Първан Дангов. Според групата на БСП в местния парламент, в продължение на 100 дни Дангов бил жертва на нетолерантна и провокационна кампания, която целяла  уронване на престижа на кмета и неговия екип. Действия, които по думите им целят да отклонят вниманието от множеството схеми, задължения и недобри практики, завещани от предходния екип.

В декларацията си съветниците се плачат, че в продължение на 100 дни Дангов бил провокиран по всякакъв начин, с което се целяло очернянето на настоящия управленец. Като основни виновници за лошия имидж на градоначалника се посочва опозицията от ГЕРБ, които не дали необходимия толеранс на новото управление.

Първан Дангов

Местните парламентаристи  от БСП  посочват като виновник и свой колега  от групата на ГЕРБ в ОбС, който не спирал да провокира кмета по време на заседанията на Общинския съвет, прилагайки всякакви процедурни хватки.

Червените се оплакват  още, че в продължение на 100 дни опозицията  от ГЕРБ чела декларации и давала пресконференции, които по думите им целят да очернят кмета и да омаловажат свършеното до тук.

От БСП декларират, че застават плътно до кмета Първан Дангов, програмата за управление и нетрадиционните решения на кметския екип.

Преди заседанието на местния парламент в четвъртък те декларират, че предложения за одобрение проектобюджет е изпълним, социален и справедлив и  призовават своите колеги в ОбС да го подкрепят.

„Смешен плач!” Така накратко определиха  разпространената декларация от опозицията, като обръщат внимание на колегите си от БСП, че на кметът Дангов не са му нужни врагове, за да изпадне в очернящи го ситуации  и опозоряващи кметската институция събития. Те призовават колегите си от редиците на БСП да си припомнят причините за разпространените декларации и да изгледат отново всички разпространени публично материали,  от които става виден манталитета на новото управление.

„Очевидно и Дангов, също като Путин, не харесва да има опозиция. Но истината е, че колкото и да го бранят неговите съветници, не е проблем на ГЕРБ, че за 100 дни той и екипът му няма какво да отчетат.

Налице са единствено реваншизъм, уволнения, скандали, заплахи, демонстрации на злоупотреба с власт и размахване на пръст .В Дупница е кметският екип с най-високи заплати в България. Видими са още спуканите червени балони във водния сектор, натрупаните задължения по новите бързи кредити и едно неспособно и нетрезво управление.

В резултат, БСП и Първан Дангов поставиха истински рекорд в новата политическа история на Дупница по загуба на рейтинг и политическо доверие от страна на партньорите си по време на изборите, визирайки оттеглената подкрепа от привържениците на  „Възраждане” и сдружение „Граждански блок””, коментират още от ГЕРБ.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular