Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБанскоСняг затрупа прохода „Предел“, камиони закъсаха на пътя 

Сняг затрупа прохода „Предел“, камиони закъсаха на пътя 

Снимка: Meteo Bulgaria

Силен сняг стана причина за драстично усложняване на пътната обстановка на прохода „Предел“. Атмосферните условия се влошиха след 18,00 в понеделник . Няколко камиона закъсаха, докато изкачваха прохода от Разлог. Наложи тежка техника да ги мести от пътя.

Беше въведена и временна забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

В рамките на три часа снегопочистващата техника все пак успя  да се справи с почистването на пътя и забраната за камиони беше свалена малко след 21.00 часа вечерта.

От Агенция “Пътна инфраструктура” предупреждават шофьорите да карат внимателно и в следващите часове и да са подготвени за зимни условия.

След няколко часа дъжд, в Кресненското дефиле започнаха да се свличат камъни. На няколко пъти служители на АПИ трябваше да спират движението, за да разчистват пътя. Мократа настилка стана повод и за катастрофи.

Както Вяра писа, жена пострада при сблъсък на два автомобила в Кресненското дефиле. Инцидентът стана около 16,30 ч на 4 януари в условия на проливен дъжд. Пострадалата е била със слаби болки в гърдите, информираха от ОД на МВР-Благоевград. Вследствие на удара са нанесени щети по автомобилите. По същото време в района имаше аварирал тир, който допълнително затрудняваше движението на МПС. Пътят бе хлъзгав, а видимостта намалена.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular