Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковСофийски ученици впечатлени от ски ваканциите на свои връстници в Самоков

Софийски ученици впечатлени от ски ваканциите на свои връстници в Самоков

Кметът на Самоков Вл. Георгиев ги “запали” по ски и колоездене

 

Кметът на Самоков Владимир Георгиев и деца от училище “Братя Миладинови” в София отбелязаха Деня на съвестта. Градоначалникът на курортния град гостува в софийското школо по инициатива на Националното сдружение на общините на Република България. Учениците имаха възможността да чуят лекция, в която кмета успя да им разясни за част от отговорностите си.

Децата научиха, че освен правомощия местните управници имат да изпълняват хиляди ангажименти и дейности, свързани с подобряване на условията на живот. Владимир Георгиев сподели за новия градски парк в Самоков и полигона за велосипедисти. Учениците бяха истински впечатлени, когато научиха, че местните деца имат ски ваканции всяка зима и много други  планински забавления. Най-учудени останаха, когато разбраха, че кметовете също се явяват на изпит, като те са през 4 години, когато изтича мандата им.

След лекцията на кмета Георгиев, участие взе и изпълниелния директор на НСОРБ Силвия Георгиев, която разказа на учениците за работата на парламента и правителството и отговорностите на държавния глава на Републиката.

RELATED ARTICLES

Most Popular