Sunday, May 5, 2024
HomeРегионРадомирСъветник от Радомир прави Исторически музей от сградата на бившето поделение

Съветник от Радомир прави Исторически музей от сградата на бившето поделение

Радомир е на път да се сдобие със свой исторически музей по идея на Светослав Кирилов, който е председател на общинския съвет в града.

Той среща съдействие в лицето на зам.-областния управител на Перник Илинка Никифорова, за да се предприемат стъпки по европейските програми за финансиране.Целта е да се ремонтира уникалната като архитектура сграда на старото поделение в град Радомир и тя да се превърне в Исторически музей и зона за отдих, пише местният сайт ZaPernik.

„Недопустимо е историята на града ни да отлежава в мазетата на пернишкия музей. Ние трябва да я показваме и с право да се гордеем с нея„, категоричен е инициаторът.

Ето какво написа в социалните мрежи Светослав Кирилов:

„Дадох началото на една моя отдавнашна идея и мечта. Сградата в която се помещава щаба на бившето поделение( архитектурна сграда с регионално значение) и прилежащите площи да се превърне в Исторически музей и зона за отдих. Радомир е горд град с богато минало и славни герои. Недопустимо е историята на града ни да отлежава в мазетата на пернишкия музей. Ние трябва да я показваме и с право да се гордеем с нея. Благодаря за съдействието на Зам. областния управител г – жа Илинка Никифорова, затова че прие идеята и бързо организира среща с екип работещ по европейски програми и с европейски средства. Убеден съм в реализацията. Пътят е дълъг и може и да не ми стигне времето, но се надявам хората след мен да го доведат докрай. Дължим го на нашите предци. Надявам се, че ме подкрепяте в тази не лека мисия. Дано се радваме заедно след година, две“.

RELATED ARTICLES

Most Popular