Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионСамоковСпецакция в Боровец: Спипаха барман с дрога и управител на заведение със...

Спецакция в Боровец: Спипаха барман с дрога и управител на заведение със зареден боен пистолет

На оперативно интересен персонал на заведение в Боровец се натъкнаха полицаи от Самоков и София област. При извършена акция в курортния комплекс униформените спипали барман с метаамфетамин у него.

Откритото пликче с бяло прахообразно вещество е с тегло два грама. За да са сигурни, че това е единствената дрога, полицаите решили да претарашат и хотелската му стая, като там попаднали единствено на свита цигара с марихуана. Докато една част от униформените проверявали бармана, другите се прехвърлили за проверка и на управителя на заведението.

Човекът ги изненадал с незаконно притежаван револвер и с поставени в барабана бойни патрони във вътрешния джоб на якето. Срещу бармана е образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс. Той  е задържан за срок до 24 часа. След приключване на действията по разследването, той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК и с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. В полицейския арест попаднал и управителят на заведението. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular