Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричСпециалисти по кардиология, онкология и съдова хирургия ще приемат пациенти в Петрич

Специалисти по кардиология, онкология и съдова хирургия ще приемат пациенти в Петрич

Официално откриха филиал на медицински център „Света София“

Специалисти в кардиологията, онкологията и съдовата хирургия ще приемат пациенти във филиала на столичния медицински център „Света София“ в Петрич, който официално беше открит днес. Той се намира на шести етаж в болницата в Петрич и ще работи със здравната каса. В центъра ще идват още уролози, хирурзи и др., обясни пред медиите управителят на лечебното заведение д-р Христо Мазнейков.

Той посочи, че са се стремили да доведат лекари, каквито няма в южния град, и към момента не смятат да наблягат на специалисти, с които вече разполага болницата. По думите на Мазнейков потребността за този център е дошла от това, че много петричани посещават същия в София, но има такива, които не могат да пътуват до там. „Много хора в Петрич си отидоха от липса на кардиолози, затова решихме да разкрием медицински център. Голямата молба беше колегите да работят по здравна каса, за да може да са в помощ на хората, които не могат да отидат до София“, каза управителят.

По думите му другото много важно нещо е да се подкрепи цялото здравеопазване в този регион, защото лекарите, които ще идват в центъра, са висок клас.

Ние с моите колеги, след дълги продължителни разговори, решихме да направим филиал на нашия медицински център, като тук да дойдат да работят едни от най-добрите ни лекари, които да помогнат на хората от града и то по-специално да помогнем на по-бедната част на хората, които не могат да пътуват до София, каза д-р Мазнейков пред присъстващите на откриването. Той благодари на всички приятели и на Община Петрич за помощта.

Центърът е обзаведен с модерни апарати, а ако нещо е необходимо, впоследствие ще бъде набавено, посочи лекарят. Ще се работи с предварително записване по изготвен график, като всеки ден ще има различни специалисти.

На откриването присъстваха народният представител Костадин Стойков, председателят на Общински съвет – Петрич инж. Светла Данаилова, заместник – кметове в Община Петрич, лекари, медицински служители, общественици и граждани. /БТА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular