Friday, May 3, 2024
HomeРегионРадомирСпешна кампания за младия писател Иво Христов от Радомир

Спешна кампания за младия писател Иво Христов от Радомир

Семейството: За първи път от близо 10 год. някой ни дава надежда, нужни са 72 620,21 евро

Нова надежда за живот получават семейството и близките на
22-годишния Иво Христов от Радомир. Един от най-талантливите млади български автори се бори с тежката диагноза „Неврофиброматоза-тип 2“. Болест, поразяваща с туморни образувания мозъчните нерви в централния и гръбначния мозък. Болестта открадва детството на Иво, разбива мечтите му, но го дарява с нещо безценно – дарбата да пише.
Към днешна дата семейството на Иво организира спешна кампания за набиране на средства за закупуване на лекарствен препарат, след като онкохематолог от УМБАЛ „Св.Георги“ в гр. Пловдив им дава надежда за живот. Те получават уверението, че лекарството е ефективно в борбата с тумори, които се намират на трудно достъпни места, включително тези в малкия таз, които както в България, така и в чужбина отказват да оперират заради сложността и сериозните последствия. Препаратът обаче не е регистриран в България и не се реимбурсира от НЗОК, а приложението му е без алтернатива. За съжаление семейството не може да се справи само, а парите от дарителската сметка на Иво са достатъчни само за 2 седмици. Тримесечен курс на лекарството струва 72 620,21 евро.
“За първи път от близо 10 години някой ни дава надежда, че можем да стопираме агресивното развитие на болестта. Не можем да се окажем точно сега, когато има реален шанс да спрем с операциите и да тръгнем по пътя на истинското възстановяване. Състоянието на Ивчо в момента е такова, че всяка следваща операция може да бъде фатална. Не можем да разчитаме на това… Молим ви, бъдете с нас в този труден момент. Вашата добрина и подкрепа могат да помогнат за пореден път на Ивчо да не губи вярата и да продължи да бъде наш пример и вдъхновение!”, пишат близките на Иво Христов. 22-годишният радомирец е един от най-талантливите млади български автори.
Всеки, който има желание, може да подкрепи Иво Христов, като направи дарение или си закупи негова книга:

SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)
Онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/
Дарителска банкова сметка в POSTBANK: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов
Дарителска банкова сметка в банка ДСК: BG27STSA93000026650257 – Иво Ивов Христов
Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com – Иво Христов

 

RELATED ARTICLES

Most Popular