Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградСпортист Падеш би с класика Перун и е първенец в „Струма“

Спортист Падеш би с класика Перун и е първенец в „Струма“

Ташко СУЛЬОТОВ

В мач от 23 кръг за първенството на АОГ „Струма” се срещнаха отборите на ФК Спортист Падеш и ФК Перун 1978 гр.Кресна.

През първото полувреме на мача гостите от Кресна показаха много добър футбол и трябва да съжаляват за пропуските пред вратата на домакините, като връх на това е пропускът им от дузпа в 10-та минута на мача. До края на полувремето имаше доста интересни моменти, но до отбелязване на гол не се стигна и в двете врати. На почивката между двете полувремена бяха направени корекции в отбора на Падеш и футболистите излязоха на терена мотивирани и амбицирани да покажат истинските си възможности.

Втората част на мача беше доста динамична, като се редуваха атака след атака към двете врати, но вратарят на домакините от Падеш Николов отрази навреме насочените към него топки от страна на нападателите на Перун.
В 60-та минута Пачавуров от домакините от фаул откри резултата за 1:0. Две поредни попадения на Карадалиев в 70-та и 75-та минути направиха резултата класически 3:0 за отбора на Спортист Падеш.

В този мач на ниво от отбора на домакините се представиха Ал. Ханджийски, Н. Цветков, Д. Цолев и 17-годишният Кирил Стоянов.

Победата на футболистите от ФК Спортист Падеш в този мач бе посветена на съотборниците им Кирил Домозетски и Мирослав Марчев (получили сериозни травми), като им пожелават бързо възстановяване и появяване на терена.

Съдийската тройка начело с Иван Донев ръководи отлично мача.

Три кръга преди края на първенството на АОГ зона “Струма”, отборът на Падеш е недостижим в класирането пред другите съперници и е едноличен лидер в групата с 55 точки.

Снимка – ФК Спортист Падеш 

RELATED ARTICLES

Most Popular