Friday, May 3, 2024
HomeСпортСпортист - Струма - 2022 победи трудно Яворница с 3:2

Спортист – Струма – 2022 победи трудно Яворница с 3:2

В оспорван мач от 14-и кръг за първенството на БОГ Благоевград Струма 1 в с. Струма се срещнаха отборите на местния ФК Спортист-Струма-2022 и ФК Яворница от едноименното село.  Отборът на гостите започна срещата по-добре и на два пъти пропиля чисти голови положения. В 20-та минута при бърза контраатака на тима от Яворница, подета от средата на терена, гостите  откриха за 0:1 чрез Методи Стоименов-Гелс. При контраатака на домакините в 27-ма минута главният съдия Християн Атанасов отсъди дузпа за сблъсък между техен нападател и защитник на гостите. Футболистите на Яворница реагираха за отсъдената дузпа, но арбитърът бе категоричен и не промени решението си. Точен от бялата точка бе Лазар Янкулов и резултатът бе изравнен – 1:1. Това сякаш окрили футболистите на Спортист и те заиграха по-спокойно и на по-високи обороти. В 37-ма минута Лазар Янкулов отдясно изпълни отлично ъглов удар в наказателното поле на гостите и там Мартин Смилянски с глава изпрати топката неспасяемо в далечния ъгъл зад стража на Яворница за 2:1. При този резултат завърши първото полувреме.

Втората част на срещата започна с натиск на футболистите от Яворница. Отборът на домакините играеше по-рационално. В 66-та минута след атака по левия фланг на Илия Каталски футболистът нахлу в наказателното поле на гостите, излъга наред защитата и вратаря на Яворница и резултатът набъбна на 3:1. Това, разбира се, не смути футболистите от гостуващия тим и при едно заучено положение в 71-ва минута успяха да завършат атаката си с гол, отбелязан от Бейнур Исинов, за 3:2. В последните минути на срещата гостите от Яворница на два пъти се озоваха в удобна позиция за стрелба, но не се стигна до отбелязване на попадение и срещата завърши при резултат 3:2 за отбора на Спортист-Струма-2022.

В самия край на срещата главният съдия Християн Атанасов показа два червени картони на вратаря на Яворница Дейвид Василев и Илиян Дереджиев от гостите. Обяснението на арбитъра бе, че вратарят го е блъснал и е паднал на терена, а червеният картон на Илиян Дереджиев е затова, че се е  разправял с фен на домакините, нахлул на терена.

От ФК Яворница обяснението е, че фен на домакините е нахлул на терена и е посегнал на Илиян Дереджиев, и друг фен на домакините е тръгнал да се бие с вратаря им Дейвид Василев. „Ние не сме видели показване на червени картони, а главният съдия прекрати мача. Очакваме да видим написаното в протокола от отговорните длъжностни лица на мача”, сподели играещият треньор на ФК Яворница Боби Яков.

„Преди две години, в мач, игран в Михнево между местния Ураган и Яворница, наш фен нахлу на терена, и то по време на почивка, а не по време на игра, както бе в с.Струма, и бяхме наказани от ДК на ОблС на БФС с лишаване от домакинство за 3 официални мача и 1200 лева глоба”, допълни наставникът на ФК Яворница.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular