Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт„Спортист 1959” (Падеш) и „Изтребител” не се надиграха в атрактивен мач

„Спортист 1959” (Падеш) и „Изтребител” не се надиграха в атрактивен мач

На интригуващ футболен сблъсък, изпъстрен с два гола, картони и много мъжка игра, стана свидетел публиката на стадиона в Падеш. И двата отбора търсеха победата с футболни аргументи, играха феърплей, но не успяха да се надиграят и завършиха 1:1. Първи откриха резултата гостите от ФК „Изтребител” още в 5-ата минута. Тогава при центриране от корнер от Петър Костадинов топката мина през ръцете на вратаря Христов и влезе директно в далечния ъгъл 0:1. Последва активизиране на момчетата от Падеш, проведени бяха няколко бързи атаки, които бяха отразени от защитата и отлично играещия вратар на Ново Делчево Божидар Василев в този мач.
След почивката в игра се появи местната надежда Денис Петкашев, който раздвижи яловото нападение на домакините. Последваха атаки по фланга и няколко удара от дистанция към вратата на гостите. В 72-рата мин. при една от тях, след ювелирен пас на Кристиян Крушов, таранът Георги Георгиев възстанови равенството с отмерен удар за 1:1.
Мощно подкрепяни от местната публика, спортистите се втурнаха да обръщат мача и имаха своите шансове за гол. Това обаче доведе до оголване в защита и в 81-вата мин при опасна контраатака състезател на ФК „Изтребител” излезе очи в очи с вратаря на „Спортист”, който го повали пред границата на наказателното поле. Седемнайсетгодишният вратар Митко Христов заслужено пое към съблекалнята заради показания му от главния съдия червен картон. Капитанът Драго Драганов застана под рамката на вратата, като 5 минути преди края гостите могат да съжаляват за изпуснатите 3 точки. След изпълнен пряк свободен удар, отразен от вратаря, топката попадна в свободния играч на Ново Делчево Антонио Стоянов, който от много близка дистанция стреля над вратата на домакините.
Съдийската бригада, водена от Марио Донев, имаше много работа, но се справи на ниво, като изключим страничния рефер, от страната на сектора с публика, който породи доста полемики сред запалянковците със своите странни решения.
В отбора на „Спортист 1959” отсъстваха възлови играчи –Вакашински (вратар), Зикатанов, Олев, Б. Огнянски и Вили Христов. Бяха заменени от отлично представилите се дебютанти, Митко Христов (вратар), защитника Ангел Узунски и крилото Иван Михайлов.
„В този мач 12-и играч бе нашата вярна публика. Близо 60 човека подкрепяха отбора, сред които бе и специално дошлият от София Ники Камбитов. Следващият ни мач ще бъде съседско дерби с ФК „Граничар” в Логодаж”, споделиха от отбора на „Спортист 1959” (Падеш).
Следващият мач на „Изтребител” (Ново Делчево) ще бъде срещу „Спортист” (Струма) като домакини.
След мача футболистите на „Спортист” (Падеш), ръководството и фенове уважиха поканата от Слави Петкашев за вечеря в ресторанта.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular