Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаСтадион „Бончук“ става бойна арена за кикбокс

Стадион „Бончук“ става бойна арена за кикбокс

Турнирът по таекуондо „Дупница Оупън“ ще се проведе без публика заради новите  противоепидемични мерки

Димитър ИКОНОМОВ
Стадион „Бончук“ ще се превърне в бойна арена на 11 септември. Причината е преместването на Галавечерта по кикбокс „Про Файт 18“. По предварителен план шоуто трябваше да се проведе в Спортната зала в Дупница. Това обаче вече е невъзможно, тъй като служебният здравен министър Стойчо Кацаров издаде нова заповед, според която от 7 септември провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито ще бъде без публика.

Както вече писахме, интересът към „Про Файт 18“ е много голям, като фенове на кикбокса от цяла България са изявили желание да присъстват и вече са си закупили билети.
„Няма как да разочароваме нашите фенове и да отложим Галавечерта. Поради тази причина взехме решение да проведем шоуто на открито. Домакин на „Про Файт 18“ ще бъде митичният стадион „Бончук“, който ще се превърне в арена на много оспорвани битки. Ще се съобразим с всички изисквания и мерки. На входовете ще има поставени дезинфектанти, а зрителите ще сядат на препоръчаното разстояние един от друг. Молим всички, които ще присъстват, да бъдат с маски. Датата 11 септември и началният час 20 часа си остават същите“, коментира пред „Вяра“ президентът на СК „Патриот“ и главен организатор на събитието Кирил Чакъров.
 Още един дългоочакван спортен турнир в Дупница ще претърпи промени в организацията си, след като новите мерки влязат в сила. Става въпрос за международния турнир по таекуондо „Дупница Оупън“, който ще събере близо 500 участници от 7 държави и ще се проведе на 18 септември.
„Преди малко уведомихме участниците, че турнирът ще се проведе без присъствието на публика. Ще бъдат допускани треньори, състезатели и съдии. На родителите на децата, които ще участват, ще им се наложи да чакат някъде навън. Няма какво да направим, съобразяваме се изцяло с предписанията и мерки срещу Ковид-19“, каза пък главният треньор на СК „Гладиатор“ Христо Михалчев.
RELATED ARTICLES

Most Popular