Sunday, May 5, 2024
HomeБизнесСтефан Пеянски разкрива цех за козметични продукти в Дупница

Стефан Пеянски разкрива цех за козметични продукти в Дупница

Ще произвежда мицеларни води след преустройство на печатница „Дупница принт”

 

Местна фирма иска да разкрие цех за производство, дозиране и опаковка на козметични продукти в Дупница. Инвестиционното намерение е на „Дупница принт” ЕООД и е внесено в РИОСВ-София за изготвяне на ОВОС. От дружеството смятат да преустроят част от самостоятелен обект от 340 кв. м, предназначен за печатница, и да обособят още един самостоятелен обект за цеха. Имотът се намира на ул. „Никола Малашевски” 1 в южната индустриална зона на града, в сграда, построена през 1963 г. В новообразувания обект ще се изградят работно помещение, помещение „Вторична опаковка”, миялно помещение, гардеробно – работно облекло, шлюз, персонал. Ще има и вход за персонала, преддверие с гардеробно цивилно облекло, санитарен възел за персонала, офис със стая за почивка и коридор за приемане на материали и експедиция. Разчетената производствена програма е за 300 работни дни на една смяна. В момента ориентировъчното производство е следното: лавандула, римска лайка, маточина, бял равнец, бор, мащерка, немска лайка, розово масло – по поръчка, босилек, хвойна, здравец и др. Ще се произвеждат и 4 вида мицеларни води – розова, лайкова, салвия и маточина, и води за уста – розова, лайкова, салвия и маточина.

За производствения процес ще се използва хомогенизатор с полезен обем от 100 литра. Предвижда се монтирането на ново поколение хомогенизираща система за получаване на маса с висока степен на хомогенност. При изработка на системите са използвани най-новите компоненти на водещи европейски и световни производители. След преустройството обектът, предназначен за печатница, ще бъде с площ 236,85 кв. м, а за новия цех – 103,15 кв. м. Предвижда се да работят трима работници на едносменен режим.

Справка в Търговския регистър показва, че „Дупница принт” е основана през 2008 година. Седалището на компанията се намира в Дупница, а началният внесен капитал е в размер на 5000 лева. Едноличен собственик на фирмата е Стефан Пеянски. Предметът на дейност на дружеството включва търговия, строителство, хотелиерство, туризъм, реклама и др.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular