Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогСтолична фирма ще произвежда консерви за кучета и котки в Разлог

Столична фирма ще произвежда консерви за кучета и котки в Разлог

Фурна за хляб ще бъде преустроена в цех, в който да се приготвят по 100 кг храна за домашни любимци

Столична фирма ще произвежда храна за кучета и котки в Разлог. За целта фурна за хляб в града ще бъде преустроена вцех за консерви за кучета и котки, съобщават от РИОСВ- Благоевград. Хлебарницата е на софийската фирма „Бен Вита“, чийто управител Иван Бенин е внесъл инвестиционно предложение в инспекцията. Ще се преработват червени меса без кости от едри и дребни преживни животни (напр. коне, свине), бели меса без кости от птици, субпродукти от червени и бели меса, риба. В храните ще се влагат зеленчуци (картофи, моркови, тиквички, спанак), ориз, ябълки. Ще има и добавки – бирена мая, зеленоуста мида, говежди желатин, масло от сьомга, каменна сол.

Проектният капацитет е за 100 кг храна дневно, при едносменен режим на работа. Предвижда се в цеха да има  персонал от трима души – управител и двама работници – мъже, които да работят на две или три смени.

Намерението на дружеството е да извърши частично вътрешно преустройство на помещение на фурната, намиращо се на първия етаж на двуетажна сграда, собственост на инвеститора. Имотът е с обща площ 787, 9 кв. м, от която застроена 269, 83  кв. м. Преустройството ще се състои в изнасяне на машините за производство на хляб и въвеждане на необходимите машини за производство на храни за домашни любимци. В помещението ще се разположат и всички плотове, маси, мивки и хладилни камери. Ще се обособят складове (за животински и растителни суровини, буркани и капачки), зали (производствена, за термична обработка, за етикиране  и експедиция на готовата продукция)и др., в които ще се инсталират новите машини, съоръжения и инвентар. По сградата няма да се извършват инфраструктурни промени.

В документацията е посочено, че няма да има опасни вещества, емитирани от дейността. Не се очакват вредни емисии от преустройството и дейността. Отпадъците, които ще се генерират, не се очаква да бъдат в големи количества, както от преустройството, така и от дейността на цеха. Затова ще се изхвърлят на предвидените за целта места – в контейнерите за битови отпадъци, предоставени от община Разлог. Отпадъчните води ще се отвеждат в канализацията на града, с която обектът е свързан. При преустройството и дейността на цеха няма да бъдат използвани опасни химични вещества.

От РИОСВ уведомяват, че за инвестиционното намерение подлежи на процедура по преценяване. Уведомлението за инвестиционното предложение е достъпно чрез Публичния регистър с данни за извършване на процедурите по ОВОС, на електронния сайт на ведомството. Заинтересованите могат да дават становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение се приемат и в деловодството на РИОСВ.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular