Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Струма” (Марикостиново) победи „Беласица 08” с 6:1 като гост

„Струма” (Марикостиново) победи „Беласица 08” с 6:1 като гост

В мач от 6-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” в село Беласица се игра мачът между едноименния отбор и „Струма” (Марикостиново). Отборът на домакините събра едва 10 души за този двубой, защото останалите футболисти не можаха да присъстват поради служебна заетост. При това положение отборът на „Беласица-08”, воден т капитана си Кирил Стамчев, не беше в състояние да се справи с набезите на далеч по-добрите футболисти на „Струма” (Марикостиново). Футболистите на гостите показаха много модерен футбол, с доста разнообразни атаки, които задоволиха вкуса на зрителите, дошли да наблюдават този мач. В защитния вал Боби Иванов и Кирил Митрев бяха безупречни като двойка централни защитници и много навреме се справяха с редките атаки на домакините.

В халфовата линия Ивайло Хаджигаев и Венци Митрев бяха на много високо ниво и майсторски насочваха топките към нападателите Йордан Бербатов, Георги Младенов и Методи Мурлев. Георги Младенов се развихри и вкара четири попадения във вратата на противника, по едно реализираха Александър Камишев и Благой Чопаков. За отбора на домакините голът бе дело на Марио Чоканов. В този мач отборът на „Струма” (Марикостиново) не можа да разчита на Марин Георгиев-Мерата, Карамфил Божиков и Георги Бъчваров поради служебна заетост.

След този мач отборът на „Струма” е на 2-ро място с 12 точки във временното класиране, а този на „Беласица-08” – последен без спечелена точка в настоящото първенство.

Следващият кръг „Струма” ще домакинства на „Яворница” от едноименното селище, а „Беласица-08” ще гостува на „Вихър” (Кавракирово).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular