Friday, May 10, 2024
HomeРегионРадомирСтрумска слава изпусна Янтра в Габрово

Струмска слава изпусна Янтра в Габрово

Янтра измъкна точка в домакинския двубой срещу Струмска слава (Радомир) от втория кръг на първенството във Втора лига. Габровският тим губеше с 0:2 на почивката, но през втората част успя да върне двете попадения за крайното 2:2.

Тимът от Радомир взе добър аванс с попадения на Антон Тунгаров. И двата гола паднаха след грешки на габровската отбрана. В 20-та минута играчът с №22 в състава на гостите пробва остро центриране от пряк свободен удар в дясно от вратата, но никой не успя да засече или избие и топката влетя директно във вратата на Християн Василев. 10 минути по-късно Мицаков проби отляво и пусна пас в наказателното поле, а Тунгаров се възползва от нова колеблива игра на бранителите в зелено и отблизо покачи на 0:2.

Сашо Ангелов направи три смени на почивката и в 55-та минута Янтра върна един гол. Влезлият като резерва Иван Петков с глава изведе Иван Василев на добра позиция в наказателното поле и той не сбърка, реализирайки втория си гол за сезона. Търсенето на изравнително попадение се увенча с успех в 79-та минута. След центриране на Ивайло Иванов, Валери Христов нахлу на скорост в наказателното поле и беше повален от Денислав Мицаков и Томас Добрев. Реферът Иван Иванов отсъди 11-метров наказателен удар, а капитанът Петър Казаков изравни с прецизно изпълнение и донесе точката. В следващия кръг отборът на Янтра ще гостува на Спартак в Плевен.

Вълнуващ мач предстои за радомирци. На 30.07 момчетата на Юри Васев приемат дубъла на Лудогорец от 18:00 на стадион „Христо Радованов”.

Янтра – Струмска слава 2:2

Голмайстори: 0:1 Антон Тунгаров (20), 0:2 Антон Тунгаров (30), 1:2 Иван Василев (55), 2:2 Петър Казаков – дузпа (80)

Жълти картони: Петър Казаков, Валери Христов, Иван Петков

RELATED ARTICLES

Most Popular