Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилСтудентите от пленера в Шишковци ще ваят скулптури за Алеята на влюбените

Студентите от пленера в Шишковци ще ваят скулптури за Алеята на влюбените

Създаване на скулптурни творби за Алеята на влюбените в лесопарк „Хисарлъка“ е задачата на младите творци по време на Студентския пленер „В духа на Майстора“ в село Шишковци. Студентите от Националната художествена академия черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. Сътвореното там ще бъде представено в Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“.

На 14 юли студентите ще участват в среща с творчеството на кюстендилски поети и музикални изпълнители „Поезия и музика край Струма“ в с. Шишковци, организирана от Народно читалище „Асклепион 1998“ – гр. Кюстендил.

На 15 юли в залите на Галерията ще бъде открита изложба, която включва живописни платна, рисунки и скулптурни пластики на студенти от НХА, създадени по време на пленера.

Студентският пленер е един от важните проекти на НХА, който се финансира по програмата за научната и художествено-творческата дейност на НХА и със съдействието на община Кюстендил, на кметство Шишковци и на ХГ „Владимир Димитров-Майстора“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular