Sunday, May 5, 2024
HomeСпортСъдията на срещата „Ураган”-„Яворница” Христо Божков: Удариха ме с юмрук в лицето 

Съдията на срещата „Ураган”-„Яворница” Христо Божков: Удариха ме с юмрук в лицето 

Продължава сагата с прекратения мач между отборите на “Ураган” /Михнево/ и “Яворница” от 12-ия кръг за първенството на областната група “Струма 2”. Припомняме, мачът се игра едно полувреме заради нахлуване на фен в съблекалнята и разправия със съдията. След това от ФК „Яворница” излязоха с обръщение, в което нарекоха съдийството скандално.

Сега потърсихме мнението на отговорните длъжностни лица на срещата. Главният съдия Христо Божков заяви: „На полувремето на футболната среща навлезе част от публиката на ФК “Яворница” на терена и един от тях ме удари с юмрук в лицето, заради което с дежурния делегат на мача решихме да прекратим срещата. Целият съдийски екип, както и делегатът, сме възмутени от държанието на ФК “Яворница”.

Делегатът на мача Емил Шумантов допълни: „По време на почивката публиката, подкрепяща отбора на Яворница, навлезе на терена и при появилата се суматоха бе ударен главният съдия Христо Божков. Мачът беше прекратен и се обадих на националния телефон 112, за да дойде подкрепление от униформени полицаи от РПУ-Петрич. Радващото е, че те дойдоха навреме и така се потуши скандалът и не се стигне до нещо нежелателно” .

Футболната общественост в общината се надява ОблС на БФС-Благоевград да вземе мерки за изкореняване на лошите явления, уронващи престижа на футбола.

RELATED ARTICLES

Most Popular