Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковСъдия Вл. Астарджиев от СГС: Акушерката Емилия Ковачева от Самоков ударила поне...

Съдия Вл. Астарджиев от СГС: Акушерката Емилия Ковачева от Самоков ударила поне 39 пъти бебето Никол, душила го, обръщала го с главата надолу

Акушерката Емилия Ковачева от Самоков е нанесла най-малко 39 удара на бебето Никол Димитрова, но има и много периоди, в които с фигурата си е закривала действията си от камерата. Фиксирани са и множество притискания с ръце по главата на детето, душене по шията, силни разтърсвания, обръщане с главата надолу, а и други насилствени действия спрямо Никол.

Това пише съдия Владимир Астарджиев от Софийския градски съд в мотивите си към присъдата на Ковачева. Те бяха обявени във вторник, пише в. “24 часа”.

Акушерката, която е подсъдима за опит за убийство на новородено, получи 18 г. затвор на първа инстанция на 15 септември 2017 г. Предстои делото да се гледа от Софийския апелативен съд.

Малката Никол се ражда на 14 април 2015 г. напълно здрава с ръст 52 см, тегло 3,230 кг и обиколка на главичката 34,5 см. В нощта срещу 18 април 2015 г. пеленачето, което е едва на 3 дни, е пребито с юмруци и шамари в стаята за новородени. Според записите от камерите първите два удара са в 1,49 ч, а последните резки шамари са в 3,03 ч.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Защо сега няма коментирали?
    -Ще Ви кажа защо,защото е БЪЛГАРКА
    Какъв злобен народ,Бог да я накаже.
    Доживотен затвор,за този ЗВЯР

Comments are closed.

Most Popular