Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияСъдът заличи от списъка мистериозната жена по делото "Семерджиев"

Съдът заличи от списъка мистериозната жена по делото “Семерджиев”

Георги Семерджиев продължава да твърди, че не той е шофирал по време на фаталното произшествие

Съдът заличи от списъка със свидетели мистериозната жена, която според защитната теза на Георги Семерджиев, е шофирала джипа му във фаталната нощ на 5 юли 2022 г. И днес въпросната жена не се яви пред съда. Според магистратите защитата на подсъдимия е имала многократни възможности да я осигури като свидетел, но това не се е случило. Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата на Георги Семерджиев. Той е осъден за тежката катастрофа на бул. “Черни връх”, при която загинаха две млади жени.

Приключиха пледоариите и съдебния състав обяви, че ще се произнесе с решение в срок. Препоръчителният срок за решение е два месеца. Опциите пред съда – да потвърди 20 годишната присъда от първа инстанция, да я измени или да я върне. Прокуратурата изтъкна в пледоарията си, че според експертизи и доказателства именно Семерджиев е шофирал. Според защитата му е точно обратното. Адвокатът му заяви, че няма категорични доказателства в тази посока.

В последните си думи пред съда Семерджиев заяви, че не е шофирал той във фаталната нощ. На предишното заседание по делото се яви млада жена, която заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа на столичния булевард “Черни връх”, при която бяха убити две момичета. Според нейните твърдения, Георги Семерджиев не е бил зад волана, а колата е шофирала непозната жена. По време на заседанието беше приета и експертиза, според която следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила му. Семерджиев получи на първа инстанция 20 години затвор./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular