Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДолна баняСъс спектакъл почетоха паметта на Апостола в Костенец

Със спектакъл почетоха паметта на Апостола в Костенец

На 19 февруари се навършват 150 години от обесването на Васил Левски. По този повод честванията в община Костенец започнаха още в четвъртък.

Малкият салон на Народно читалище “Прогрес 1907” едва събра публиката, дошла да се наслади на празничната програма. Песен за Левски изпяха децата от вокалната група на СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Костенец, с ръководител Борислав Паунов.

Веднага след тях на сцената излязоха талантливите момичета и момчета от театрално студио “Георги Русев”с ръководител Марияна Петрова и съставът по художествено слово на Татяна Пешева, които пренесоха всички в атмосферата на миналото и успяха да ги потопят изцяло в духа на историята за Левски, която разказаха. В края на представлението от НЧ “Прогрес 1907” съобщиха на затаилата дъх публика, че съвсем скоро в централната част на града предстои да бъде изграден бюст-паметник на Левски. Инициативата е на феновете на ФК “Левски” със съдействието на община Костенец.

Кметът Йордан Ангелов бе сред специалните гости, а в края на спектакъла не пропусна да поздрави участниците за чудесните изпълнения.

RELATED ARTICLES

Most Popular