Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградС грандиозно честване феновете отбелязаха 100-годишнината на на Пирин (Благоевград)

С грандиозно честване феновете отбелязаха 100-годишнината на на Пирин (Благоевград)

С грандиозно честване феновете на Пирин Благоевград отбелязаха 100-годишнината на отбора.
Началото на програмата бе поставено с емоционален мач на ветераните, изигран пред стотици почитатели на зелените „орлета“. Директорът на нaправление “Първенства и турнири” в БФС Валентин Чакъров връчи на кмета Илко Стоянов купа в знак на благодарност, че Община Благоевград полага грижи за футбола. Специален флаг получи и фенът на клуба Ангел Гюров.


На стадион „Христо Ботев“ имаше и богата музикално-танцова програма. В нея участие взеха Петя Стойчева и Боян Георгиев от Вокално студио “ФА ДИЕЗ” с ръководител Христина Кацарска, хип-хоп изпълнителят Николай Виделов – Блеки, Танцово студио “Дежа Вю” с ръководител Ани Хачатрян, ТА “Пиринска китка” и ТА “Пиринче” към ЦЛТРДБ с ръководители Рилка Георгиева и Васил Георгиев, Полина Сатиева и Симеон Стамболийски. Специален щрих в програмата бе участието на ФА “Пирин” и солистката Стойка Германова. Водещ на програмата по повод 100 години от основаването на „Пирин“ бе Бранимир Митов, директор на ДТ „Проф. Енчо Халачев“.Финал на празненствата бе поставен с пиротехническо шоу в бяло и зелено – цветовете, символизиращи емблемата на „Пирин“.

Честването бе организирано от феновете на Пирин, които се организираха след официално съобщение от клуба, че кулминацията в отбелязване на годишнината ще е през пролетта на 2023 г. От клуба припомниха и за организирани през април тази година срещи между фенове и ръководство, както и изложба, посветена на клубната история.

Решени да създадат празник на стадиона, феновете на „орлетата“ стартираха кампания за събиране на средства, в която се включиха много привърженици на благоевградския отбор. За кратко време бе събрана сума от близо 16 хиляди лева, с която беше организирано днешното тържество. В помощ на клуба от община Благоевград е подготвен и концертът на стадион „Христо Ботев“, както и изненада, която ще види публиката в края на вечерта, каза за БТА Станислав Илиев от фен клуба на Пирин Благоевград.

За празника бяха поканени ветераните Борис Николов, Георги Лулейски, Борислав Хаджиев, Йордан Попммихайлов, Иван Бонев, Стефан Грозданов, Васил Сотиров, Кръстьо Паскалев, Димитър Тасков, Иван Прошин, Йордан Гошев и много други.
От фен клуба съобщиха, че остатъкът от събраните средства за отбелязване на 100-годишнината на клуба ще бъдат дарени за благородна кауза.

RELATED ARTICLES

Most Popular