Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилС два гола на Гущеров Чавдар спечели три точки срещу Кюстендил

С два гола на Гущеров Чавдар спечели три точки срещу Кюстендил

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Чавдар“ в град Етрополе се игра мачът от 7-ми кръг, втора фаза, група А за първенството на ЮЗ Трета лига между отборите на местния Чавдар и ФК Кюстендил от едноименния град.

Срещата започна равностойно. Постепенно лек превес взеха футболистите на Чавдар. В 33-та минута Андон Гущеров след центриране отдясно в наказателното поле на гостите отблизо изпрати кълбото в мрежата на Александър Михайлов за 1:0. Това не отчая футболистите на кюстендилци, които, напътствани отвън от наставника си Мартин Йорданов, заиграха на по-високи обороти. В 40-та минута при образцова контраатака Димитър Терзийски изведе Марио Евтимов и той от движение изпрати топката неспасяемо във вратата на Костадин Котев за 1:1. Независимо от неколкократните спирания на играта, главният съдия Йордан Воденичаров не даде нито минута добавено време.

През втората част на мача футболистите и на двата отбора се впуснаха в яка битка, за да се стигне до промяна на резултата. В 50-та минута след изпълнен тъч от страна на домакините и неразбирателство в защитния вал на гостите, Андон Гущеров се възползва от ситуацията и изпрати топката за втори път в мрежата на Александър Михайлов за 2:1. До края на мача играта беше накъсвана неколкократно, като на три пъти се наложи да влезе и носилката на терена. Извършени бяха и шест смени. И всичко това сякаш не бе видяно от страна на главния арбитър, който даде само две минути добавено време.
След мача от страна на двата отбора имаше реакции, отнасящи се до неадекватното съдийство на рефера Йордан Воденичаров.
След тази победа отборът на Чавдар е 3-ти във временното класиране с 23 точки, а ФК Кюстендил – 4-ти с 22.

Снимки – ФК Чавдар

RELATED ARTICLES

Most Popular