Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСанданскиС концерт и щафетни игри училище "Св. Климент Охридски" в Сандански отбеляза...

С концерт и щафетни игри училище “Св. Климент Охридски” в Сандански отбеляза патронния си празник

Първото светско училище в Сандански официално “Св. Климент Охридски” в град Сандански официално стана на 145 години. Над месец ученици и учители се готвят за тази годишнина, като провеждат конкурси, базар със собственоръчно изработени произведения, спортни състезания и др.

В конкурса на тема “Аз и моето училище” и “Моето училище в бъдещето” Никола Атанасов завоюва първо място за стихотворение, а Костадин Урумов – второ място за рисунка. И двамата са от класа на началната учителка Магдалена Якарова.

В деня на патронния празник учениците от 1. клас участваха в щафетни игри със състезателен характер, като показаха спортен дух и желание за победа. 1-во място спечели 1. “в” клас с класен ръководител Таня Иванова, 2-ро място – 1. “б” клас с учител Мария Мелихова, 3-то място – 1. “а” клас с учител Румяна Влахова.

Освен че се състезаваха, първокласниците много се забавляваха, като се радваха на поддръжниците си от публиката и пожелаха по-често да има такива състезателни игри, сподели началната учителка Таня Иванова. В щафетна обиколка участваха учениците от 2-ри и 4-ти клас, проведена под вещото ръководство на учителя Бисер Янков.

На стълбището пред училищната сграда, на дистанция един от друг, учениците от 1. “а”, 2. “а” и 3. “а” клас изпълниха богата музикална програма за празника. На синтезатор специален поздрав от Деница Стаменова (1. “в”), Ирен Великова (1. “б”), а на цигулка – Михаела Андонова (4. “б”).

Директорът на училището Виолина Танчева сподели, че има поздравителен адрес от кмета Атанас Стоянов. Каза още, че има и подарък от общината – климатик за малката сграда, където работят секретар-касиерът и медицинската сестра.

Роска НОЦКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular