Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаС над 160 700 лв. ремонтират Автото в Дупница

С над 160 700 лв. ремонтират Автото в Дупница

Мащабен ремонт предстои в Професионалната гимназия по транспорт (популярна като Автото) в Дупница. От учебното заведение обявиха обществена поръчка за текущ ремонт чрез изпращане на покана до определени лица. Поканата е отправена към „Козирог- 95” ЕООД – Самоков, чийто управител и едноличен собственик е Юлиян Димчев.

Поръчката е на стойност 160 769,36 лева без ДДС. Разделена е на две обособени позиции – текущ ремонт на покрива и текущ ремонт на фасадата. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е 19 май  (сряда).

Сред предвидените дейности са демонтаж на стария покрив, демонтаж на климатици, махане на компрометирана вароциментова мазилка, топлоизолация на фасадата, доставка и монтаж на ПВЦ дограма и др.

Строително-ремонтните дейности са неотложни и към тях трябва да се пристъпи спешно, съобщават от училището. Покривът и фасадата са силно компрометирани и носят опасност за живота и здравето на учениците. Наличието на сериозни повреди по покривната конструкция и течовете при валежи по фасадата създават непосредствена опасност от пълното им разрушаване, става ясно от документацията.

Професионалната гимназия по транспорт е създадена през 1968 г. Това е първото училище в региона за подготовка на специалисти със средно образование в областта на транспорта. За близо 45 – годишната му история през неговите класни стаи са минали хиляди млади хора, реализирали са се като специалисти, които участват активно в икономиката на региона и страната.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular