Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковС над 2 млн. лв. изграждат 3700 м водопровод и канал в...

С над 2 млн. лв. изграждат 3700 м водопровод и канал в Боровец

И втори етап на реконструкцията на ВиК-Боровец ще бъде извършен през строителен сезон 2021. Така с реализацията му ще завърши цялостната подмяна на ВиК системата в курорта, съобщиха от община Самоков.

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда разгледа и одобри проекта на община Самоков за изграждане на ВиК-Боровец на втори етап. Проектът е на стойност 2 606 580 лв. и предвижда изграждане на водопровод от 3700 м и 232 метра канал. Втори етап обхваща района под Феста хотел, хотел „Свети Георги”, стария център на Боровец и всички хотели в района, до хотел „Калина”. С подмяната на системата ще се включат обектите в канализацията, като отпадните води ще се отвеждат до пречиствателна станция „Яйцето”, ще се подмени изцяло водопроводът и ще се извършат довършителни дейности на настилката.

Припомняме, че преди три години бе спечелен и изпълнен проект на ВиК-Боровец на първи етап, като той включваше подмяна на водопровод и канал на централната част на курорта от хотел „Олимп” до „Мура” и „Ела”.

С реализацията на втори етап на проекта ще бъде цялостно решен проблемът с ВиК инфраструктурата в курорта. След одобрението на проекта се стартират процедурите за избор на изпълнител. Реалните ремонтни дейности ще могат да започнат през строителния сезон на 2021 г.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular