Monday, May 6, 2024
HomeРегионГоце ДелчевС ръчно изработени приказни герои наградиха малки читатели в Гоце Делчев

С ръчно изработени приказни герои наградиха малки читатели в Гоце Делчев

В началото на новата учебна година учениците от 3-ти „а”, 4-ти „а” и 4-ти „б” клас финализираха успешно участието си в проекта „Читателски дневник“. Това съобщиха от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев.
В периода от 1 юни до 15 септември 2021 г. участниците в проекта четоха книги и попълваха читателски дневници в сайта „Обичам да чета“. Те изпращаха по електронен път дневниците си и получаваха писмо с попълнения формуляр в PDF формат. Същото писмо получаваха учителите Керина, Канатова и Щранкова. Така те имаха възможност да следят изпълнението на задачата.
Съмишленици на чудесната идея изготвиха виртуални читателски дневници под формата на електронна книга на най-добрите читатели, които ще бъдат публикувани периодично в сайта на училището. Бяха изготвени и изпратени сертификати за най-добър разпознавач на художествени творби и герои по зададени характеристики, както и сертификати за цялостно представяне, които бяха връчени от директора на училището.
Най-добре справилите се млади читатели бяха изненадани и с подаръци – ръчно изработени любими герои от приказки, придружени от любопитна информация за героя и автора на текста.
Чрез реализирането на така предложената проектна задача се обогатиха езиковата грамотност и комуникативната компетентност на учениците, развиха се дигиталната и личностна компетентност, компетентността за културна осведоменост и изява.
Проектът бе промотиран и разпространен пред ученици и родители. Родителската общност към училището адмирира инициативата с пожелание за продължаване на този интересен и образователен проект. Снимки: Трето ОУ

RELATED ARTICLES

Most Popular