Monday, May 6, 2024
HomeРегионС 5 000 лв. от ПУДООС оборудваха площадката в детската градина в...

С 5 000 лв. от ПУДООС оборудваха площадката в детската градина в Овчарци

На нова детска площадка се радват малчуганите в детската градина в Овчарци. Площадката е оборудвана с голямо комбинирано съоръжение с 2 пързалки, катерушки и тунел за големите и клатушка с  пясъчник за по-малките деца. Придобивката е благодарение на проект, реализиран от ДГ „Света Анна”- Сапарева баня, чийто филиал е забавачката в Овчарци.

Проектът е на стойност 5 000 лв. Средствата са отпуснати в рамките на националната кампания „Чиста околна среда -2021” и организирания от МОСВ и ПУДООС конкурс „Аз обичам природата, аз участвам”. „Почти цяла година работим по проекта, който финализирахме на 28 октомври. Освен съоръженията, с които се сдоби филиалът ни в Овчарци, проектът бе насочен и към екологичното възпитание. За децата бе организиран празник, екскурзия в планината, имаха разходки сред природата, самостоятелно направиха кътче с фонтанче, с фигурки. Постигнатото е продължение на големия проект за обновяване и модернизация на градината, който бе осъществен от община Сапарева баня. При изпълнението на този проект бе оформена площадката, поставена бе ударопоглъщаща настилка и ние сега монтирахме съоръженията. Старите съоръжения бяха много амортизирани и дадени за скраб. Сега площадката е завършена”, каза директорката  на ДГ „Света Анна” Цветана Гладникова.

В градината в Овчарци се обучават 25 деца на възраст от 2 до 7 години, работят 2 учителки, пом. възпитател (леличка) и огняр.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular